Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твНе за първи път правим

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твНе за първи път правим
Коментари Харесай

Експерт за Къщата на ужасите: Този дом от 1 януари няма да съществува

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Не за първи път вършим инспекция в старческия дом в столичния кв. " Драгалевци ". През август проверихме 49 дома в страната, само че е значимо да кажа, че организацията е основана през 2020 година През август при рутинна инспекция установихме, че там не се съблюдава качеството за обществени услуги. Втората инспекция бе предходната седмица откакто в медиите близки се оплакаха за побой над стара двойка.

Това разяснява в ефира на Нова тв Николина Иванова от Агенция за качество на обществените услуги за старческия дом в столичния кв. " Драгалевци ", към този момент по-популярен като " Къщата на ужасите ". Съседи описват, че всекидневно старци се държат за оградата на дома и молят минувачите за помощ, че всяка седмица хвърчат катафалки и че постоянно са виждали по какъв начин личния състав бие в двора на дома безпомощните възрастни хора. 

През август не установихме принуждение, само че знаете, че никой няма да бие пред очите на контролния орган. Не го затворихме, тъй като по закон първо се дава наставление и период за осъществяване. Такива наставления дадохме, а периода бе 30 септември. Два дни преди репортажа на Нова тв получихме отчет от директорката на дома, че предписанията са изпълнени, уточни тя. 

Ние получихме нейното изказване и на тази база бяхме възнамерявали втора инспекция, с цел да установим дали в действителност са изпълнени нашите наставления. Едновременно с това направихме и инспекция на сигнала, въз основа на репортажа за побой, описа тя.

Категорично декларирам, че предписанията от август не са изпълнени и по отношение на това беше формиран акт за административно нарушаване, изясни тя. 

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са осведомени към този момент със случая, бяхме дружно с тях на инспекция, тъй че няма да оставим случая по този начин. Този старешки дом няма да има публикуван лиценз и на 1 януари 2022 година този дом към този момент няма да съществува. Защото по закон всички обществени снабдители би трябвало да са лицензирани от нас до 31 декември тази година и в случай че това не стане, не могат да съществуват, изясни тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР